Voetreflextherapie

 

De gezonde mens heeft vele wensen, de zieke slechts één

 

Voetreflextherapie (ook wel genoemd voetreflexzonetherapie of voetreflexmassage) is een drukpuntmassage die op natuurlijk wijze kan helpen bij ziekte, psychische en lichamelijke klachten.

 

De voeten zijn eigenlijk een verkleind totaalbeeld van het lichaam. Ze zijn verdeeld in verschillende lichaamszones. Ieder orgaan in het lichaam heeft zijn reflexgebied op de voet. Deze reflexzone-gebieden krijgen tijdens het masseren een prikkel.

De prikkel zorgt voor een betere doorbloeding van het orgaan of lichaamsgebied. Tevens komt de lymfe en energiedoorstroming goed op gang. Het lichaam kan hierdoor haar afvalstoffen beter kwijt waardoor voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen. Kortom, voetreflextherapie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 

Daarbij zijn ook de opbouw of specifieke kenmerken van de voeten van belang, zoals de vorm van de voet, moedervlekjes, wratjes of eelt. Zij geven de voetreflextherapeut aanvullende informatie om een zo effectief mogelijk behandelplan op te stellen.

 

De behandelingen kunnen goed worden toegepast ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg of preventief worden ingezet. Een voetmassage kan ook als ontspanning dienen.

Werkwijze

Tijdens de eerste afspraak doorlopen we samen een uitgebreide vragenlijst. Tevens krijgt u een ontspannende massage om met voetreflextherapie vertrouwd te raken.

 

Wanneer u voor de tweede keer komt brengen we de klacht(en) in kaart met behulp van een diagnostische massage. Vervolgens wordt een behandelplan gemaakt dat tijdens de derde afspraak met u wordt besproken.

 

Het aantal vervolgafspraken hangt af van de aard en complexiteit van de klacht en uw algehele gesteldheid. Doorgaans moet u rekening houden met 8 à 10behandelingen, met een frequentie van 1x per week. Afhankelijk van de reacties op de massage en de vorderingen kan er voor een langere periode tussen de massages worden gekozen.

 

Het doorlopen van een behandelplan is niet altijd noodzakelijk. Voor bepaalde klachten kunnen incidentele behandelingen zeer effectief zijn.

 

Een voetreflexmassage kan ook puur ter ontspanning dienen, voor uzelf of als cadeautje aan een ander.

 

Voor de afspraak

Wanneer u een eerste afspraak maakt met de voetreflex-therapeut, is het van belang dat u onlangs niet bij een voetverzorger of pedicure bent geweest. De voetreflex-therapeut krijgt namelijk geen objectief beeld wanneer bijvoorbeeld eelt of eksterogen zijn verwijderd. Hierdoor kan het zijn dat belangrijke aanwijzingen met betrekking tot uw klacht(en) niet opgemerkt of verkeerd geïnterpreteerd worden. Heeft deze afspraak toch plaats gevonden, dan is het verstandig goed na te vragen wat de voetverzorger of pedicure aan uw voeten heeft gedaan.

 

Vóór uw bezoek aan een voetreflextherapeut is het belangrijk dat u uw voeten niet langdurig wast, borstelt of verzorgt met olie of crème. Ook hier geldt dat kenmerken van de voeten, zoals geur en kleur en weefselspanning voor de voetreflextherapeut van groot belang zijn om een goed beeld te krijgen van uw klacht(en).

 

U mag uw voeten vóór uw bezoek wel kort met lauw-warm water afspoelen.

e.

info@hetvoetspoor.nl

t.

06-15098686

a.

Refelingse Erven 164

5672 TJ Nuenen