Informatie

 

Gevolgde opleidingen, cursussen en workshops

Gordon cursus: effectief omgaan met kinderen; 1998

Reiki: eerste en tweede graad volgens het Usui Systeem van Reiki Healingi; 2000

Voetreflexzonetherapie: 2003-2005

Holistic Pulsing: 2003

Voetreflexzonetherapie:  voetreflex bij ADHD/ dyslexie; 2005

Medische basiskennis: 2006

EFT (emotional Freedom Techniques): basis cursus en psychologische omkering, fobieën, emotionele kant van fysieke problemen, BSFF en energietoxinen; 2006

EFT (Emotional Freedom Techniques): verslaving en allergieën; 2007

Voetreflexzonetherapie: LemnisCaRe massagetechniek; 2007

Su Jok: insect system; 2007

Voetreflexzonetherapie: diagnostiek van de spijsvertering; 2007

Voetreflexzonethepapie: reflex tijdens de zwangerschap; 2007

Su Jok: correspondence system; 2008

Elementair tenen lezen: 2008

 

Periode 2009-2011

Structuur van de Gezondheidszorg, Therapeutische vorming, Voeding

Anatomie/fysiologie handen en voeten

Procesmatig werken, Psychopathologie

Casuistiek procesmatig werken, EHBO

Oorreflex

 

Cranio Sacraal werk: 2010

Hotstone voet- en beenmassage; 2011

Mir-Methode voor therapeuten: 2011

Voetreflexzonetherapie: eb en vloed van de hormonen; 2012

Licht op de voet: esogetische kleurenpunctuur en de voetreflexzones; 2012

Licht op de voet: kleurenpunctuur prenataaltherapie met licht en kleur op de voet; 2012

Voetreflexzonetherapie: gronden en voetreflex; 2013

Counseling: 2013

Focus: 2014

Voetreflexzonetherapie: voetreflex bij nekklachten; 2014

Energetische hypnose: 2014

 

Nordic Walking Basic Instructor en Nordic Walking Instructor: nach den richtlinien des Österreichischen Nordic Fitness Verbands; 2014

 

Voetreflexzonetherapie: reflexzonetherapie en infertiliteit; 2014

Chinfood: vijf elementen voedingsleer; 2014

Voetreflexzonetherapie: nieuwe ontwikkelingen van de chakra’s; 2015

Kleurenpunctuur: slaapproblemen, slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie; 2016

Stromend door de overgang voor professionals; overgangstherapeut; 2017

Opleidingen

• Afgeronde 3 jarige voetreflexopleiding

• Afgeronde 1 jarige opleiding Medische Basiskennis

 

Technieken

Voetreflex alleen is niet altijd voldoende om een probleem of klacht effectief aan te pakken. De kracht kan dan zitten in een ondersteunende techniek die het probleem of klacht op een iets andere manier benaderd en/of behandeld. Tevens kan het een hele prettige of verrassende ervaring zijn voor om eens op een andere manier behandeld te worden.

Onderstaand een overzicht van technieken die ik tijdens een consult kan inzetten wanneer deze toegevoegde waarde heeft voor het resultaat van een behandeling.

 

• Oorreflex

In het oor liggen reflexzonepunten die het gehele lichaam beïnvloeden. Door de oren en die punten te masseren wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd

 

• Handreflex

Net als bij de voet- en oorreflexmassage kun je het hele lichaam ook in de hand terug vinden. Wanneer de voeten b.v. niet beschikbaar zijn als gevolg van b.v. huidproblemen, breuk/verstuiking kunnen de handen of de oren worden gemasseerd, waardoor er toch behandeld kan worden.

 

• EFT (Emotional Freedom Techniques)

Deze techniek wordt toegepast om o.a. trauma’s, fobieën, lichamelijk of psychosomatische klachten en verslavingen te behandelen. Het doel van de techniek is het wegnemen van de emotionele lading van herinneringen en lichamelijke pijnen, deze worden geneutraliseerd. Deze techniek kan een cliënt thuis zelf toepassen.

 

• MIR methode (Mentale en Intuïtieve Reset)

De MIR-Methode is een zelfhelingsmethode en is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen. Deze techniek kan een cliënt thuis zelf toepassen.

 

• Su Jok

De originele vertaling van Su is Hand, Jok betekent Voet. De handen en voeten zijn een spiegelbeeld van de anatomie van het gehele menselijke lichaam. Punten op onze handen en voeten komen overeen met de organen, het skelet en de structuur van ons lichaam. Als deze corresponderende punten zijn gevonden op de handen of voeten dan worden deze met een zogenaamde diagnostische stick gestimuleerd. Zowel chronische als acute klachten kunnen worden behandeld

 

• Bloesem Remedies

Zelf werk ik met de Alaska Bloesem remedies. Dit zijn remedies die zich richten naar de meer subtielere niveaus en meer spirituele niveaus van ons bewustzijn. Deze remedies zorgen ervoor dat we naar een dieper niveau van genezing kunnen gaan. Een remedie kan een cliënt mee naar huis krijgen om gedurende een periode in te nemen. Ook kan tijdens de massage een remedie aan de massageolie worden toegevoegd.

 

• Cranio Sacraal werk

Tussen de vliezen van de hersenen en het ruggenmerg stroomt cranio-sacraal vocht in een gelijkmatig ritme. Alle organen en weefsels in ons lichaam worden beïnvloed door dit ritme. Door stress en lichamelijke trauma’s kan de balans tussen je lichaam en dit cranio-sacrale ritme verstoord zijn. Een cranio-sacraal behandeling heeft als doel dit evenwicht te herstellen. Hierdoor ontstaat een diepe ontspanning en kan opgeslagen stress uit je lichaam wegsmelten.

 

• Licht en kleur op de voet

Met behulp van een handzame, krachtige lichtpen wordt gekleurd licht ingestraald op reflexzones of (acupunctuur) punten op het lichaam. De huid neemt deze lichtimpulsen op en via cellen en meridianen worden ze doorgegeven aan verschillende organen en fysiologische systemen. Zo kan (met vaak verbluffende resultaten) het natuurlijk levensritme weer worden hersteld.

 

• Tenen lezen

Tenen lezen is een methode om het karakter en het gedrag van mensen te analyseren door de stand en de vorm van hun tenen te interpreteren. De vorm van tenen krijgt een mens mee, maar de stand wordt grotendeels bepaald door hoe men met prikkels van buitenaf omgaat.

e.

info@hetvoetspoor.nl

t.

06-15098686

a.

Refelingse Erven 164

5672 TJ Nuenen